Породи

Чихуахуа: повний гайд про мініатюрну породу собак

Чихуахуа: повний гайд про мініатюрну породу собак

Маленькі, повні особистого шарму, чудово виглядають у светрі… так, ми говоримо про чихуахуа. Ця популярна собака-компаньйон віддана (іноді люта), грайлива та славно чарівна. І, як і у випадку з іншими маленькими собачками, вам буде важко знайти чихуахуа, який не знає, як підсилити миловидність, щоб отримати те, що вони хочуть.

Характеристика породи собак чихуахуа

Історія чихуахуа

Собака чихуахуа родом з Мексики і названа на честь мексиканського штату Чіуауа. Перші породи чихуахуа були офіційно визнані в Сполучених Штатах Американським кінологічним клубом у 1904 році, але історія чихуахуа має глибоку історію. Вважається, що ця собака походить від Течічі, стародавньої собаки-компаньйона з цивілізації тольтеків (ще в 9 столітті), але були знайдені собачі іграшки ще з 100 року нашої ери із зображенням собак, схожих на чихуахуа.

 

Зовнішній вигляд чихуахуа

Чихуахуа мають характерний вигляд: маленьке тіло, загострені вушка, великі виразні очі. Більшість людей знайомі з короткошерстими чихуахуа з гладкою шерстю, яка, здається, не може зігріти собаку. Однак бувають і довгошерсті чихуахуа. Тим не менш, усі собаки породи чихуахуа потребують додаткового тепла в холодну погоду (ось чому були винайдені всі ці милі светри).

Серед довгошерстих і короткошерстих чихуахуа розрізняють два типи тіла чихуахуа: голова яблука і голова оленя. Яблукоголові чихуахуа нижчі, з круглою головою та близько посадженими очима. Чихуахуа з головою оленя вищі, з плоскою верхівкою і широко розставленими очима.

Чихуахуа мають надзвичайно широкий діапазон забарвлень, включаючи білий, чорний, коричневий, шоколадний, кремовий і змішаний. Вони також можуть мати особливу форму забарвлення під назвою мерль, яка є плямами основного забарвлення з більш світлими вкрапленнями.

Що стосується догляду за чихуахуа, їх відносно легко утримувати. Щотижневого розчісування для короткошерстих чихуахуа (більше для довгошерстих) і купання раз на місяць має бути достатньо. Кігті потрібно підстригати кожні кілька місяців. Щоб видалити виділення з очей, використовуйте теплу вологу серветку.

 

Ідеальне середовище для чихуахуа

Чихуахуа може здаватися "ручним" собакою (і буде витрачати багато часу на обійми), але вони також потребують регулярних вправ. Це означає щоденні прогулянки та ігри.

Через свій маленький розмір і темперамент чихуахуа також потребують спокійної домашньої обстановки, бажано без маленьких дітей, які, швидше за все, викликають у собаки занепокоєння або травмують її в разі нещасного випадку.

Незважаючи на свої специфічні потреби, чихуахуа дуже адаптивні і стають хорошими домашніми тваринами навіть у маленьких міських квартирах.

 

Чихуахуа порода собак

Ідеальна людина для чихуахуа

Найкращий власник чихуахуа матиме багато часу для свого улюбленця. Батькам вихованця доведеться витратити додатковий час на дресирування та соціалізацію. Чихуахуа також не люблять, коли їх залишають наодинці — перебування на самоті в поєднанні з відсутністю вправ і ігор посилить будь-яку агресивну або тривожну поведінку.

Ідеальні батьки чихуахуа, ймовірно, будуть працювати неповний робочий день або вдома, щоб вони могли приділяти максимум часу догляду за своїм вихованцем і спілкуванню з ним. Тим не менш, заручитися допомогою довіреної няні або дитячого садка може стати порятунком. Дитячий садок вдома найкраще підходить для чихуахуа, враховуючи їх невеликий розмір.

 

Дресирування чихуахуа

З такою жвавою, розумною собакою, як чихуахуа, найкраще позитивне підкріплення (без лайки), і їм знадобиться часте послідовне навчання слухняності. Деякі кажуть, що краще запропонувати чихуахуа щось зробити, ніж вимагати цього, і хоча чихуахуа люблять винагороджувати ласощами та похвалою, вони хочуть різноманітності та мають терпіння лише для коротких тренувань. Щоб випередити гру, спробуйте тренувати їх натщесерце та визнайте, що це займе багато часу, але в довгостроковій перспективі воно того варте.

З причин, про які ми вже згадували, виховання чихуахуа вдома, як відомо, складне. Чихуахуа маленькі та підступні, і якщо ви не будете дуже пильні, ви, ймовірно, знайдете їх у туалеті в потаємних місцях.

Щоб килим не став улюбленим місцем для мочіння, використовуйте ворота, щоб собака не потрапляла в заборонені місця, і часто виходьте на горщик. Обов’язково використовуйте багато ласощів і хваліть, коли вони йдуть туди, куди ви хочете!

 

Грумінг чихуахуа

Потреби вашого чихуахуа в догляді відрізнятимуться залежно від того, довга чи коротка шерсть. Загалом достатньо час від часу купатися, щоб підтримувати чихуахуа в чистоті. Що стосується розчісування, то короткошерстих чихуахуа потрібно розчісувати лише час від часу, щоб зберегти їхню шерсть здоровою. Довгошерстих чихуахуа потрібно розчісувати принаймні раз на тиждень, щоб уникнути сплутування, а їх шерсть слід повністю розплутати перед купанням. Обидва види чихуахуа повинні регулярно чистити зуби і підстригати нігті. Крім того, рекомендуємо регулярно перевіряти вуха чихуахуа та видаляти зайву сірку.

 

Порода собак чихуахуа

 

Здоров'я чихуахуа

Як і інші маленькі собаки, чихуахуа більш схильні до специфічних проблем зі здоров'ям, пов'язаних з їх розміром. Чихуахуа потребуватимуть більше догляду за зубами, ніж інші собаки. Щоденне чищення зубів, жувальні іграшки та правильний корм для собак допоможуть. Чихуахуа також схильні до пошкодження трахеї. Купіть хорошу шлейку, яка безпечно підійде до вашого чихуахуа та зменшить навантаження на область шиї.

 

Тут зібрали безпечні анатомічні шлейки для чихуахуа.

 

Чихуахуа також схильні до інших проблем зі здоров’ям, включаючи гіпоглікемію (низький рівень цукру в крові), інфекцію очей, вивих колінної чашечки (коли колінна чашечка має тенденцію зміщуватися зі свого нормального положення) і (рідше) гідроцефалію та захворювання серця.

Pet Lovers зоомагазин

Читати далі

Лабрадор-ретривер: повний гайд про улюблену породу собак

Залишити коментар

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.