Породи

Лабрадор-ретривер: повний гайд про улюблену породу собак

Лабрадор-ретривер: повний гайд про улюблену породу собак

Можливо, ви вже знаєте лабрадора-ретривера як енергійного сімейного собаку, який любить воду. Вам також може здатися, що ви бачите їх всюди. Це не випадково, тому що лабрадор-ретривер є одним з найпопулярніших собак в більшості країн світу.

Характеристика породи собак лабрадор ретривер

 

Історія лабрадора-ретривера

За даними Американського кінологічного клубу, перші лабрадори-ретривери були виведені в Англії від унікального предка, який любить воду, водяного собаки Св. Іоанна. Водяні собаки спочатку походили з Ньюфаундленду, де вони допомагали рибалкам діставати сітки та інше обладнання та навіть пірнати за рибою, що впала.

Лабрадори-ретривери, які в основному спеціалізувались на ловлі водоплавних птахів, згодом стали досвідченими спортивними собаками, приєдналися до виставкового рингу та згодом увійшли в роль веселого сімейного компаньйона, якого ми знаємо сьогодні. У всьому світі, але особливо в Сполучених Штатах, Англії та Канаді, лабрадор-ретривер залишається однією з найпопулярніших порід собак на сьогоднішній день.

 

Зовнішній вигляд породи лабрадор-ретривер

Собака породи лабрадо-ретривер має густу шерсть короткої або середньої довжини, а також широку голову. Будучи неперевершеними водяними собаками, перетинчасті пальці допомагають їм пересуватися по мокрому, а їхній хвіст видри, схожий на кермо, чудово підходить для плавання (і збивання речей з вашого журнального столика). Їхні перетинки на ногах також допомагають їм почувати себе комфортно в холодному кліматі, утворюючи «снігоступи», які не дають снігу та льоду застрягти між пальцями.

Лабрадори-ретривери народжуються з різними забарвленнями, такими як жовтий, шоколадний і чорний. Сріблястий лабрадор-ретривер має більш рідкісне сірувате забарвлення з вражаючими блакитними очима. «Золотий лабрадор» не є забарвленням лабрадора-ретривера, а натомість є схрещуванням золотистого ретривера та справжнього лабрадора.

 

Лабрадор ретривер коричневий шоколадний

У лабрадорів є два різних типи тіла. Польовий або робочий різновид (також відомий як «американський»), як правило, має легший кістяк, довшу та менш густу шерсть, вужчу голову та довшу морду. Вони також, як правило, мають більше енергії та сили. Це не випадково, оскільки ці лабрадори створені для роботи.

«Англійський» або виставковий різновид лабрадора-ретривера, як правило, має коротші лапи, більш густу шерсть і широку голову. Цей вид краще підходить для сімейного вихованця.

Що стосується догляду, собака лабрадор-ретривер зазвичай линяє двічі на рік або цілий рік у помірному кліматі. Подібно до інших собак із подвійною шерстю, щотижневого розчісування (або щодня під час линьки) має бути достатньо, щоб запобігти цьому страшному видуванню підшерстя.

 

Особистість лабрадора-ретривера

Лабрадор-ретривер був виведений для доброзичливості як до людей, так і до інших собак. На доповнення до цієї м’якої натури їхня трудова історія дає їм енергійну, безстрашну та повну ентузіазму особистість.

Лабрадори цікаві та розумні, а це означає, що вони добре справляються зі службовими обов'язками. Але це також може означати, що ваш цілеспрямований лабрадор, швидше за все, втече або раптово зникне, найімовірніше, переслідуючи щось цікаве (білку?). Ось чому багато власників собак лабрадорів-ретриверів вирішують чіпувати своїх домашніх тварин.

 

Ідеальне середовище для лабрадора-ретривера

Собака породи лабрадор-ретривер потребує багато вправ і часу на свіжому повітрі. І вони люблять щось добувати. Найкращим будинком для лабрадорів буде великий задній двір або простір поблизу для довгої гри в пошуки. Завдяки своєму милому характеру і любові до ігор ці собаки є популярною породою для активної сім’ї.

 

Ідеальна людина для лабрадора-ретривера

Ідеальний супутник людини для лабрадора-ретривера любить грати так само, як і їх собака. Це може означати довгі прогулянки та біг, плавання чи підкидання м’яча.

Однак історія лабрадорів як робочої собаки також означає, що щоденних прогулянок для фізичних вправ недостатньо. Навчання трюкам, іграшки-головоломки та інші розумово складні ігри, такі як хованки, допоможуть зробити вашого лабрадора щасливим.

 

Характеристика породи лабрадор ретривер

 

Навчання слухняності

Завдяки постійному позитивному підкріпленню лабрадор досягне успіху в базовому навчанні слухняності та незабаром буде готовий переходити до більш складних навичок. Ви все ж можете розглянути професійне дресирування собак на перших порах. Лабрадори, як відомо, трохи відволікаються. З цим також можна впоратися за допомогою великої кількості розумових і фізичних вправ, зокрема навчання новим прийомам у тихому середовищі, де вони можуть зосередитися.

Лабрадори є найуспішнішими собаками-поводирями. Їх першокласний нюх може працювати навіть у пошуково-рятувальних роботах і особливо підходить для більш складних робіт, таких як рятування на воді. Лабрадори-ретривери - справжні герої собачого світу.

 

Грумінг лабрадора-ретривера

Більшість батьків лабрадорів-ретриверів вважають, що доглядати за ними відносно легко. Лабрадори мають густу подвійну шерсть і скидають підшерсток навесні та восени (або цілий рік у помірному кліматі). Під час сезонної линьки ви можете розчісувати їх щодня, щоб видалити шерсть. Час від часу купання може знадобитися, щоб ваш лабрадор-ретрівер був чистим, особливо якщо ваш лабрадор любить гратися в калюжі. Як і більшості собак, лабрадорам-ретриверам слід регулярно підстригати нігті та чистити зуби, щоб підтримувати здоров’я зубів.

 

Здоров'я лабрадора-ретривера

Собаки породи лабрадор-ретривер, як правило, здорові породи з дуже незначними проблемами зі здоров’ям. У деяких може розвинутися дисплазія ліктьового суглоба та дисплазія стегна, але рідше, ніж у інших порід собак. У лабрадорів-ретриверів також можуть бути проблеми з колінами та очима, наприклад прогресуюча атрофія сітківки. Зверніться до свого ветеринара для отримання додаткової інформації про профілактику або лікування потенційних проблем зі здоров’ям.

Примітка щодо нескінченної гри в пошуки: деякі лабрадори гратимуться, поки не стануть знесиленими. Обов’язково робіть регулярні перерви на відпочинок і воду, коли ви граєтесь.

Читати далі

Чихуахуа: повний гайд про мініатюрну породу собак

Залишити коментар

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.